Watercrassula bestrijden

Het weghalen van de exotische watercrassula is alles behalve eenvoudig. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bestrijden van de watercrassula. Door dat plantenresten opnieuw kunnen groeien tot een plant die andere waterplanten verdringt is het noodzakelijk om zo'n plant te bestrijden.

Wat is een watercrassula?

De watercrassula is een doorlevende oever- en waterplant met een dunne, ronde stengel. De stengel is voornamelijk wit tot rood gekleurd. De watercrassula kan voornamelijk aangetroffen worden op oevers en in het water van poelen, vennen en andere waterhoudende laagtes in zandgebieden. De planten wortelen op de knopen met dunne draadvormige wortels die tot maximaal 20 cm diep in de grond doordringen; meestal is dat aanzienlijk minder diep. In de zomer en herfst dragen terrestrische planten en emergente delen van planten die in het water groeien, kleine witte bloemen in de bladoksels.

Watercrassula bestrijden

Het bestrijden van de Watercrassula

De nieuwe infectiehaarden moeten zo snel mogelijk aangepakt worden. De bestrijding van de Watercrassula vereist een zorgvuldige aanpak. Wij hebben bij Weed Free Service ons volledig gespecialiseerd in het bestrijden van de Watercrassula.

Snel handelen is echter vereist, zodra de Watercrassula meer gevestigd is het nog enorm moeilijk om het te verwijderen.

De norm is tegenwoordig om machinaal de Watercrassula te bestrijden door het verwijderen en afvoeren. Het is belangrijk dat de volledige plant (ook de wortel) wordt meegenomen en er geen plantendelen achterblijven op de plaats van de bestrijding. Anders is de kans aanwezig dat de plantendelen uitgroeien tot nieuwe planten.

Zoals eerder vermeld groeit de Watercrassula ook in waterrijke omgevingen. Denk hierbij aan vennen, poelen en moerassen. Dit is te bestrijden door een systeem van plaggen en nazorg. Door na de bestrijding regelmatige controle uit te voeren voorkomen we dat achtergebleven plant(delen) opnieuw kunnen uitgroeien.

Watercrassula bestrijden bij Weed Free Service

De exotische Watercrassula bestrijden bij Weed Free Service? Dat kan! Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van exotische planten. Wij bestrijden onkruid in bulk en met elektriciteit.

Voor het bestrijden van de Watercrassula gebruiken wij onkruid bestrijden met elektriciteit. Naast het gebruiken van de heetwatermethode bestrijden wij nu ook exotische planten als de Watercrassula met de speciale Rootwave-onkruidmachine.

De Rootwave is een elektrische onkruidbestrijdingsmachine waarbij voornamelijk de wortel van de Watercrassula wordt behandeld. Hiermee wordt een elektrische lading door de stengel en de wortel van de plant aangebracht.

Met Rootwave zorgen we ervoor dat de omgeving van de Watercrassula onbeschadigd blijft. Dit komt doordat de warmte met name binnen de cel van de plant blijft. Hierdoor gaat er geen energie verloren naar andere beplantingen en zullen deze dus geen schade oplopen die te vermijden is.

De Rootwave wordt ook voornamelijk gebruikt voor de bestrijding van Japanse Duizendknoop.

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.