Onkruid bestrijden

In de periode maart tot en met september groeit onkruid enorm snel vanwege de warme temperaturen. Dit is voor velen een ergernis omdat onkruid soms vrij lastig te bestrijden is. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van onkruid.

Onkruid tussen bestrating, tegels op uw oprit, op de parkeerplaatsen en op terrassen. Er zijn natuurlijk enorm veel onkruidmiddelen die aangeboden worden om het onkruid te verwijderen. Echter zijn sommigen giftig, verboden en kan het enorm tijdrovend zijn. Het beste wat u kan doen is een professioneel bedrijf inhuren om dit werk voor u uit de weg te ruimen.

Hoe verspreid onkruid?

Het beste wat u kan doen is de groei van onkruid tegen gaan, Dat kan u het beste doen door maatregelen te nemen voordat u iets laat bestraten. Echter is dit advies vaak te laat. Staat er beplanting naast de bestrating? Dan zal de verspreiding veel sneller gaan. Bij grote, bestraatte oppervlakten is de kans op onkruid ook veel groter. Onkruid bestrijden begint dus voordat u begint met bestraten.

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen

Hoe milieuvriendelijk onkruid gaan bestrijden? Er blijven natuurlijk niet veel milieuvriendelijke oplossingen over denken veel mensen. Echter zijn er effectieve en duurzame manieren om onkruid te bestrijden.

Natural Green Water

Een gloednieuw concept van milieuvriendelijke onkruid bestrijding is Natural Green Water. Met ‘groen’ water wordt het onkruid op straten en pleinen effectief bestreden. Met ‘groen’ water wordt het onkruid op straten en pleinen effectief bestreden. ‘Groen’ water is regenwater opgewarmd met verbranding van houtsnippers. Dit bestrijdingsproces is milieuvriendelijk, duurzaam en zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Met deze manier van onkruid bestrijding wordt 25.000 tot 50.000 liter verhit regenwater uit een biomassacentrale in een geïsoleerde tankwagen gepompt. Met een geïsoleerd sproeissysteem wordt heet water met een temperatuur van 100 graden op het onkruid gespoten.

Wij beschikken over grote hoeveelheden heet water. Zo kan het onkruid volledig worden aangepakt zonder water te verspillen. Weed Free Services is dé specialist op het gebied van onkruid bestrijding.

Onkruid bestrijden bij Weed Free

Bij Weed Free kan u terecht voor onkruid bestrijding. Wij zijn dé specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding. Meer informatie over onkruid bestrijding bij Weed Free? Wij kunnen u helpen met het bestrijden van de berenklauw, de Japanse duizendknoop en de watercrassula.

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.

Ook onkruid laten bestrijden? Neem contact met ons op