Weed Free Service in Eenvandaag over bestrijding invasieve exoten

In de uitzending van Eenvandaag op 28 mei 2019 over de bestrijding van invasieve exoten, mocht Harry Kloosterman van Weed Free Service wederom verschijnen om de situatie toe te lichten en de bestrijding van de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw met de heetwatermethode uit te leggen.

Integrale aanpak invasieve exoten

In het item wordt gepleit voor een gecoördineerde aanpak voor de bestrijding van invasieve exoten voor belangrijke perceeleigenaren zoals gemeenten, provincies, Prorail, Staatsbosbeheer en waterschappen. Weed Free Service is het hier mee eens: “Het kost erg veel moeite om de situatie en de schade beheersbaar te maken en te houden. Met onze 100% milieuvriendelijke heet-water-methode kunnen we dit wel voor elkaar krijgen.”

Bekijk hier het fragment:

 

Bekijk hier de hele uitzending en het bijbehorende artikel:

Naar EenVandaag
Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.