Weed Free Service en Gebr. Van Kessel Onderhoud gaan samenwerken ter bestrijding invasieve plantensoorten

Gebr. Van Kessel Onderhoud en Weed Free Service B.V. sluiten samenwerkingsovereenkomst om samen de groei van invasieve plantensoorten te bestrijden

Gebr. Van Kessel Onderhoud en Weed Free Service B.V. gaan intensief samenwerken. Door de samenwerking worden onze expertises en krachten gebundeld ten behoeve van de bestrijding van invasieve plantensoorten, zoals de Japanse duizendknoop, de Pitrus, watercrassula, Waternavel en de Reuzenberenklauw. Met 100% milieuvriendelijke bestrijdingsmethodes zullen wij samen vanaf heden landelijk gaan opschalen.

Harry Kloosterman, directeur Weed Free Service B.V.: “Door samen te werken, kunnen we niet alleen kennis delen, maar ook onze expertise beter en grootschaliger uitrollen. Samen zijn we sterker!”

 

Meerdere oplossingen in totale dienstenpakket

Gebr. Van Kessel Onderhoud, specialist op het op het gebied van integraal onderhoud en beheer van wegen en groen, beschikt als enige * Nederlandse aannemer over een speciale onkruidbestrijdingsmachine die invasieve plantensoorten machinaal elektrocuteert. Wij hebben, als specialist op het gebied van milieuvriendelijke onkruidbestrijding, o.a. een speciale heetwatertechniek ontwikkeld. Door de nieuwe samenwerking zullen wij elkaars specialismes gaan aanbieden. Een groot voordeel omdat iedere locatie een specifieke aanpak vereist.

Jaap Kamp, directeur Gebr. Van Kessel Onderhoud: “Door intensief samen te werken tillen we onze bestrijdingsdiscipline naar een hoger niveau en dat is goed nieuws voor overheden die kampen met deze agressieve exoten!”

Over invasieve plantensoorten

Invasieve plantensoorten laten zich moeilijk temmen. Sommige soorten verdringen niet alleen normale plantengroei maar brengen zelfs schade toe aan de ondergrondse infra en gebouwen. Gemeenten en provincies besteden daarom een groot deel van hun onderhoudsbudget aan bestrijding.

* voor zover ons bekend is

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.