Verwijderen invasieve exoten met innovatieve mobiele verbrandingsoven

Weed Free Service B.V. introduceert een nieuwe innovatieve methode om invasieve exoten zoals de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw tegen te gaan, namelijk met een mobiele verbrandingsoven.

Innovatieve manier voor verwijderen van invasieve exoten

Deze mobiele verbrandingsoven verbrandt alle actieve wortelfragmenten en resten van de invasieve exoten, zoals de Japanse duizendknoop. Al het overgebleven residu kan op locatie verwerkt worden. De verbrandingsinstallatie kan bovendien overal ingezet worden, denk hierbij aan (snel)wegen en langs het spoor.

De eerste resultaten zijn veelbelovend en de komende periode zal deze methode verder onderzocht en geoptimaliseerd worden.

In combinatie met mobiele zeefinstallatie zeer effectief en milieuvriendelijk

Deze methode wordt door Weed Free Service B.V. gecombineerd met het zeven van de grond, waardoor deze manier van werken bijzonder effectief en milieuvriendelijk is. Er wordt namelijk geen schade aangebracht aan het bodemleven, omdat alleen het loof en de wortelfragmenten van de exoten wordt verbrand. Denk hierbij met name aan de Aziatische duizendknopen, reuzenberenklauw of watergerelateerde exoten.

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.

Meer weten over de mobiele verbrandingsoven? Neem contact op!