Weed Free Service B.V. , toonaangevend in milieuvriendelijk onkruidbeheer en bestrijding van invasieve exoten, opent nieuwe vestiging in Farmsum/Delfzijl.

Weed Free Service BV Leeuwarden, het toonaangevend bedrijf in Nederland in de bestrijding van onkruiden en invasieve exoten door middel van met heet water en stroomtechniek ( E-Weeding) langs wegen, pleinen en paden, opent een nieuwe vestiging aan de Deltaweg 48 te Farmsum/Delfzijl (gemeente Eemsdelta).

We waren al een poosje op zoek naar een bedrijfspand in de provincie Groningen aldus directeur/eigenaar Harry Kloosteman. Ons bedrijf heeft in de afgelopen jaren steeds meer werk verkregen binnen de provincie Groningen, de Groningse gemeenten, waterschappen en bedrijven maar ook binnen Duitsland wordt onze klantenkring steeds groter.  Dat had natuurlijk invloed op aanrijtijden en adequate inzet van onze mensen. En het is natuurlijk ook beter voor het milieu daar gaat het ten slotte om bij Weed Free Service B.V.

Door deze nieuwe vaste uitvalsbasis van onze mensen en materieel kan Weed Free Service B.V.  in de provincie Groningen directer en gerichter de werkzaamheden verrichten en hebben wij ook mogelijkheden om ons in Farmsum/Delfzijl verder te ontwikkelen. We beginnen in eerste instantie met een team van 10 tot 15 werknemers in Farmsum/Delfzijl maar zien zeker mogelijkheden voor verdere uitbreiding van onze milieuvriendelijke bestrijding van onkruiden en invasieve exoten.

Door Europese regelgeving al sinds 2016 het bestrijden van onkruid en invasieve exoten met glysofaat in openbare ruimten niet meer toegestaan.  Weed Free Service B.V. Heeft een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarbij water met een  temperatuur van 115 graden op het onkruid en tot in de kern van de plant wordt gebracht, de plant wordt als ware doodgekookt.  Bij grote opervlakken maken wij daarbij gebruik van proceswater (hergebruikt koelwater van verbrandingsovens) door middel van bulktransport, het gaat hierbij om hoevoelheden van 24000 liter. Invasieve exoten bestrijding vindt plaats door middel van een electrische stoot genaamd E-Weeding , van 5000- 7000 volt, waardoor de plant tot en met de wortelstructuur wordt vernietigd. Dit  heeft geen enkel effect op de omgeving zoals de flora en fauna en dat vinden wij belangrijk bij Weed Free Service B.V.

De reuzen berenklauw, Japanse duizendknoop en watercrassula zijn invasieve exoten die door Weed Free Service B.V. Effectief en doelmatig worden bestreden dank zij de eigen innovaties.

Innovatie is de kracht van ons bedrijf aldus Kloosterman. Wij zijn samen met deskundigen voortdurend bezig om onze milieuvriendelijke methoden van onkruid en exoten bestrijding verder te ontwikkelen . We zijn blij met onze nieuwe vestiging in Farmsum/Delfzijl en zijn u graag van dienst.

 

 

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.