Natural Green Water

Weed Free Service Nederland komt met een vernieuwd concept onder de naam: NATURAL GREEN WATER. Met ‘groen’ water (regenwater opgewarmd met verbranding van houtsnippers) wordt het onkruid op straten en pleinen bestreden. Dit bestrijdingsproces is milieuvriendelijk, duurzaam en zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Hoe werkt het?

Met deze methode wordt 25.000 tot 50.000 liter verhit regenwater uit een biomassacentrale in een geïsoleerde tankwagen gepompt. Met een geïsoleerd sproeisysteem wordt heet water met een temperatuur van 100 graden in gedoceerde hoeveelheden op het onkruid gespoten.

Doordat Weed Free Service Nederland kan beschikken over grote hoeveelheden heet water, kan het onkruid grondig en adequaat worden aangepakt zonder verlies van tijd of gebrek aan watercapaciteit. Deze behandelmethode is uiterst effectief, efficiënt en zeer milieuvriendelijk.

De vrachtwagen-tank-combinatie kan daarnaast ook worden ingezet bij grote reinigings-werkzaamheden zoals bij dorpsfeesten, kermissen en bijzondere schoonmaakoperaties.

Meer weten over Natural Green Water?

Neem contact met ons op
Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.