Natural Green Water

Weed Free Service Nederland komt met een vernieuwd concept onder de naam: NATURAL GREEN WATER. Met ‘groen’ water (regenwater opgewarmd met verbranding van houtsnippers) wordt het onkruid op straten en pleinen bestreden. Dit bestrijdingsproces is milieuvriendelijk, duurzaam en zeer geschikt voor grote oppervlakten.

Hoe werkt het?

Met deze methode wordt 25.000 tot 50.000 liter verhit regenwater uit een biomassacentrale in een geïsoleerde tankwagen gepompt. Met een geïsoleerd sproeisysteem wordt heet water met een temperatuur van 100 graden in gedoceerde hoeveelheden op het onkruid gespoten.

Doordat Weed Free Service Nederland kan beschikken over grote hoeveelheden heet water, kan het onkruid grondig en adequaat worden aangepakt zonder verlies van tijd of gebrek aan watercapaciteit. Deze behandelmethode is uiterst effectief, efficiënt en zeer milieuvriendelijk.

De vrachtwagen-tank-combinatie kan daarnaast ook worden ingezet bij grote reinigings-werkzaamheden zoals bij dorpsfeesten, kermissen en bijzondere schoonmaakoperaties.

Meer weten over Natural Green Water?

Neem contact met ons op
Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Lage milieubelasting
 • Hoge effectiviteit
 • CO2 neutraal
 • Duurzaam
Offerte aanvragen
Weed Free weetjes
 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving onkruidbestrijding

  In Nederland is chemische onkruidverdelger (zoals Roundup) alleen onder strikte voorwaarden nog tot begin 2016 toegelaten. Hierna moet er gebruik worden gemaakt van meer milieuvriendelijke oplossingen, zoals de heetwater-methode van Weed Free Service.

 • Bepaalde onkruiden zijn resistent tegen glyfosaat

  Tot 2016 mag er onder strikte voorwaarden nog maximaal twee keer per jaar gespoten mag worden met glyfosaat houdende middelen zoals Roundup. Glyfosaat is een zeer effectief middel tegen onkruid, maar heeft als nadeel dat bepaalde onkruiden resistent zijn, zoals paardenbloem, weegbree en mossen. De effectiviteit van deze methode laat daardoor te wensen over. Twee keer curatief bestrijden met Roundup geeft (zaad) onkruiden de kans in de tussenliggende periode te groeien.

 • Heetwater-methode op langere termijn goedkoper

  De keuze voor onkruidbestrijding op basis van glyfosaat is vaak prijsgerelateerd voor de korte termijn. De Weed Free methode is in staat om met een beheersbaar budget gedurende het jaar een betere kwaliteit te leveren. Op de lange termijn valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding dan ook weg ten opzichte van de heetwater-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom, mos en algen

  Vooral bij scholen, discotheken, sporthallen, winkelcentra, bushaltes en op perrons is het een regelrechte plaag: de
  resten van vastgeplakt kauwgom op tegels bij de ingang. En als het een beetje ‘mee zit’, wordt het meegelopen naar binnen en zet het
  zich vast op de loopmatten. Ook hierbij biedt de heet water methode de oplossing: met weinig moeite en in korte
  tijd worden kauwgomresten verwijderd, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.

 • Laagste energieverbruik in onkruidbestrijding

  In een vergelijkende studie
  van de Deense professor Pelle Kristoffelson
  zijn gebruiksfrequentie en energieverbruik van
  verschillende onkruidbestrijdingsmethoden
  in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijkt
  dat heet water de beste kwaliteit biedt met
  de minste (energie)inzet. Volgens de onderzoekers
  bespaart deze methode tenminste 50%, op een zeer effectieve manier. De methode zorgde voor het laagste energieverbruik
  per m2.