De Japanse Duizendknoop bestrijden

De Japanse Duizendknoop bestrijden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn volledig gespecialiseerd in het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Doormiddel van diverse bestrijding technieken kunnen wij diverse exotische planten bestrijden. Lees verder voor meer informatie over de Japanse Duizendknoop en hoe we die kunnen bestrijden.

Wat is een Japanse Duizendknoop?

De Japanse Duizendknoop is een vaste plant die diepgeworteld is. De plant vormt stevige wortelstokken. De want van de stengel bestaat uit twee delen. Een dik deel dat groen is en zorgt voor de stevigheid, en een doorzichtige vlies met rode vlekjes. Uiteindelijk ziet de stengel er dan groen uit met rode vlekjes. De plant bloeit met name in september en augustus, echter schieten de stengels met name in maart en april snel uit de grond. In het begin is de stengel nog vrij flexibel, echter word hij al snel stevig. De Japanse Duizendknoop groeit al snel tot één meter zonder ondersteuning van planten en hekjes

. Japanse Duizendknoop bestrijden

De Japanse Duizendknoop bestrijden

Er zijn verschillende manieren om de Japanse Duizendknoop te bestrijden. Allereerst begint het natuurlijk be preventie. Maar als u op deze pagina zit is de kans groot dat u hier te laat voor bent. Daarom gaan we een stapje verder naar het bestrijden van de Japanse Duizendknoop.

Enkele stengels schieten af en toe omhoog of het gaat om kleine haarden. Door in een vroeg stadium maatregelen te nemen kan u voorkomen dat er grote, monotone haarden kunnen ontstaan. Hierdoor voorkomt u toekomstige kosten van populatie controle of het beperken van de hinder wordt vermeden. De volledige groeiplaats word telkens aangepakt om herkolonisatie na bestrijding te voorkomen.

Ook de uitbreiding van populatie tegenhouden is ook van groot belang. Diverse beheer methoden kunnen invasieve duizendknoop onderdrukken of zelfs tegenhouden, zonder de exotische plant uit te roeien.

Het bestrijden van de Japanse Duizendknoop bij Weed Free Service

Wij bestrijden de Japanse Duizendknoop voornamelijk met elektriciteit. Dit doen we naast het toepassen van de heet water methode.Wij gebruiken hiervoor een speciale Rootwave-onkruid machine.

De Rootwave is een elektrische onkruidbestrijding machine. Hiermee behandelen we de wortel van de invasieve exotische planten. Er wordt een elektrische lading door de stengel en de wortel van de plant aangebracht. Hiermee koken we de wortel en de plant door, omdat de elektrische weerstand en energie wordt omgezet in warmte.

Omdat de warmte met name in de cel van de plant zit, gaat er geen energie verloren naar andere planten en zullen deze platen dus geen onnodige schade te verduren krijgen. Deze techniek is dus met name geschikt vanwege de dikke en sterke wortelen

De voordelen van het elektrisch bestrijden van invasieve exoten is dat het milieuvriendelijk is, er wordt per plant gehandeld dus er is geen omgevingsschade en is erg geschikt voor onkruiden met sterke wortels.

Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Duurzaam & effectief
 • Actief in hele Benelux
 • Gegarandeerd resultaat
 • Ervaren bestrijder
Neem contact op
Weed Free weetjes
 • De nieuwste bestrijdingsmethodes

  Naast de heet-water-methode, kunnen wij ook onkruid en invasieve exoten bestrijden met moderne mobiele zeefinstallaties en elektrische onkruidmachines.

 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving

  Na 2016 mogen chemische onkruidverdelgers zoals Round-up alleen nog onder strikte voorwaarden toegepast worden. Hierna zijn alleen milieuvriendelijke methodes nog toegestaan, zoals de heet-water-methode van Weed Free Service.

 • Laagste kosten en energieverbruik

  Uit onderzoek van een gerenommeerde Deense professor, blijkt dat heet water de beste kwaliteit biedt met het laagste energieverbruik per m². Daarbij valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding op de lange termijn weg ten opzichte van de heet-water-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom

  Met de heet-water-methode van Weed Free Service kunnen wij ook kauwgomresten verwijderen, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.