Weed Free Service in de media

Sinds de Europese Unie het gebruik van gif heeft verboden, is milieuvriendelijk onkruidbeheer een hot topic. Op deze pagina zijn recente voorbeelden te vinden waarin Weed Free Service in diverse media wordt genoemd.

EenVandaag, 6 juni 2018

Weed Free Service had wederom de eer om te mogen verschijnen in een rapportage van EenVandaag, deze keer over het bestrijden en beheren van de Japanse duizendknoop.

RTV Noord, 31 mei 2018

In dit artikel van RTV Noord wordt uitgelegd hoe Weed Free Service de berenklauw en de Japanse duizendknoop bestrijdt in een aantal gemeenten in het noorden van het land.

Omrop Fryslân, 26 januari 2018

De afgelopen week heeft Omrop Fryslân wederom aandacht besteed aan de ontwikkeling van Weed Free Service en de methodes rondom milieuvriendelijke onkruidbestrijding.

Leeuwarden 2018, 18 december 2017

In Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018, is het niet onopgemerkt gebleven dat Weed Free Service effectief en milieuvriendelijk kauwgom aan het verwijderen is in het centrum van de stad.

Tubantia, 3 oktober 2017

Ook bij de gemeente Enschede is Weed Free Service actief om de Japanse Duizendknoop te bestrijden. In dit artikel van de Tubantia wordt meer uitgelegd over het probleem van deze invasieve exoot en hoe deze bestreden wordt.

Brandpunt (KRO-NCRV), 19 september 2017

Op dinsdag 19 september was Harry Kloosterman van Weed Free Service te zien in de rapportage van Brandpunt over invasieve exoten.

Omrop Fryslân, 20 juli 2017

Weed Free Service was op 20 juli te zien op Omrop Fryslân in een rapportage over de bestrijding van de reuzenberenklauw in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het radio-interview kunt u hier beluisteren (minuut 4:56 – 7:55).

EenVandaag, 21 april 2017

Weed Free Service had de eer om te mogen verschijnen in een rapportage van EenVandaag over de bestrijding van de berenklauw.

 

BNR Nieuwsradio, 18 april 2017

Ook op BNR Nieuwsradio is de dienstverlening van Weed Free Service niet onopgemerkt gebleven. Hieronder is een geluidsfragment te vinden van dit nieuwsitem. (item start na 15 seconden)

"De redder van milieuvriendelijk onkruidbeheer"

BNR Nieuwsradio

Leeuwarder Courant, 18 april 2017

"Harry Kloosterman uit Kollum doodt berenklauw met kookmachine"

Leeuwarder Courant
Pagina delen:

Waarom Weed Free Service?

 • Lage milieubelasting
 • Hoge effectiviteit
 • CO2 neutraal
 • Duurzaam
Offerte aanvragen
Weed Free weetjes
 • Vanaf 2016 nieuwe wetgeving onkruidbestrijding

  In Nederland is chemische onkruidverdelger (zoals Roundup) alleen onder strikte voorwaarden nog tot begin 2016 toegelaten. Hierna moet er gebruik worden gemaakt van meer milieuvriendelijke oplossingen, zoals de heetwater-methode van Weed Free Service.

 • Bepaalde onkruiden zijn resistent tegen glyfosaat

  Tot 2016 mag er onder strikte voorwaarden nog maximaal twee keer per jaar gespoten mag worden met glyfosaat houdende middelen zoals Roundup. Glyfosaat is een zeer effectief middel tegen onkruid, maar heeft als nadeel dat bepaalde onkruiden resistent zijn, zoals paardenbloem, weegbree en mossen. De effectiviteit van deze methode laat daardoor te wensen over. Twee keer curatief bestrijden met Roundup geeft (zaad) onkruiden de kans in de tussenliggende periode te groeien.

 • Heetwater-methode op langere termijn goedkoper

  De keuze voor onkruidbestrijding op basis van glyfosaat is vaak prijsgerelateerd voor de korte termijn. De Weed Free methode is in staat om met een beheersbaar budget gedurende het jaar een betere kwaliteit te leveren. Op de lange termijn valt het kostenvoordeel van chemische onkruidbestrijding dan ook weg ten opzichte van de heetwater-methode.

 • Ook effectief tegen kauwgom, mos en algen

  Vooral bij scholen, discotheken, sporthallen, winkelcentra, bushaltes en op perrons is het een regelrechte plaag: de
  resten van vastgeplakt kauwgom op tegels bij de ingang. En als het een beetje ‘mee zit’, wordt het meegelopen naar binnen en zet het
  zich vast op de loopmatten. Ook hierbij biedt de heet water methode de oplossing: met weinig moeite en in korte
  tijd worden kauwgomresten verwijderd, maar ook andere hardnekkige vervuilers zoals bijvoorbeeld mos en algen.

 • Laagste energieverbruik in onkruidbestrijding

  In een vergelijkende studie
  van de Deense professor Pelle Kristoffelson
  zijn gebruiksfrequentie en energieverbruik van
  verschillende onkruidbestrijdingsmethoden
  in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijkt
  dat heet water de beste kwaliteit biedt met
  de minste (energie)inzet. Volgens de onderzoekers
  bespaart deze methode tenminste 50%, op een zeer effectieve manier. De methode zorgde voor het laagste energieverbruik
  per m2.